Program

Pogledajte mapu Živih jaslica!

Uprizorenje živih jaslica ostvaruje se tri večeri  tijekom božićnog vremena: 26. i 30. prosinca ove, te 6. siječnja iduće, 2018. godine. Uprizorenje započinje u 17 a završava u 20 sati.
Pristup i ulaz za sve je slobodan, odnosno besplatan!

Osim više od 100 kostimiranih sudionika koji će nam dočarati  betlehemski ugođaj najljepše noći, u Svetom Lovreču će sve tri večeri biti organiziran Božićni sajam na Trgu Placa, pored crkve sv. Martina. Na sajmu će se sa svojim domaćim autohtonim proizvodima, te  ručno izrađenim ukrasima, nakitom i suvenirima predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva Lovreštine i šire.

U Galeriji "Placa" biti ce postavljena izložba u organizaciji Kluba Amaterske Fotografije iz Svetog Lovreča. Svoje će fotografije izložiti četrdesetak članica i članova kluba. Još jedan postav ovih će dana božićnih blagdana ukrašavati prostor Galerije. Svoje kreativne instalacije božićnih jaslica priredit će autori sa cijelog područja Istre.

U obiteljskoj kući gospodina Maria Heraka, u kojoj se njeguje tradicija izrade jaslica, moći ćete pogledati ovogodišnje, 57. po redu uprizorenje Isusovog rođenja.

U župnoj crkvi Svetog Martina,  župljani uz vođenje i koordinaciju Silvana Banića  također će postaviti jaslice koje će se moći razgledati. Razni izvođači će pjesmom ispred štalice i župne crkve dati još posebniji božićni ugođaj ovom događaju.

Osim uz vatru uz koju će se grijati pastiri, moći ćete se zagrijati i uz kuhano vino i čaj.  Sve tri večeri u kojima će biti uprizoreno Isusovo rođenje moći ćete kušati domaći kruh iz krušne peći.
Ove godine vrijedni entuzijasti spremaju niz iznenađenja i novih sadržaja koje će posjet površinom najvećim živim jaslicama u Hrvatskoj posjetitelje učiniti nezaboravnim.